Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Avoimia työpaikkoja Suomen uskonnonopettajain liitossa

Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry valvoo uskonnonopettajien etuja ja tarjoaa korkeatasoista lisäkoulutusta. Liiton toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema kuusihenkinen hallitus. Hallituksen lisäksi yhdistyksellä on kolme palkattua, osa-aikaista toimihenkilöä.

Tällä hetkellä SUOL ry:ssä on kaksi avointa paikkaa: taloudenhoitajan toimi ja hallituksen opiskelijaedustajan luottamustehtävä. Jos olet kiinnostunut toimimaan esimerkiksi jossakin liiton työryhmistä, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtajaan: toimisto(a)suol.fi

Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry hakee hallituksen opiskelijaedustajaa ja opiskelijaedustajan varajäsentä kaksivuotiskaudelle 2022–2023. Lähetä hakemuksesi tehtävään tällä lomakkeella 9.12.2021 mennessä.

Hallituksen opiskelijaedustajalla on osallistumis- ja puheoikeus liiton hallituksen kokouksissa, joita on vuoden aikana noin kymmenen. Opiskelijaedustajan tehtävä on pitää esillä uskonnonopettajaksi opiskelevien näkökulmaa liiton toiminnassa ja toimia näin välittäjänä opiskelijoiden ja työelämässä olevien välillä. Lisäksi opiskelijaedustajan tehtäviin on perinteisesti kuulunut liiton esittely opettajaopintojaan aloittaville.

Opiskelijaedustaja voi oman kiinnostuksensa mukaan järjestää esimerkiksi tapahtumia uskonnonopettajaksi opiskeleville ja osallistua liiton seminaarien järjestämiseen. Opiskelijaedustajalta odotetaan kiinnostusta uskonnonopetukseen, sen kehittämiseen ja siihen liittyvään edunvalvontaan sekä liiton toimintaan. Aikaisempi kokemus tai tieto näihin liittyen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan opiskelijaedustajan tehtävä on loistava tilaisuus myös uuden oppimiseen!

Tehtävään hakemisen edellytys on, että opiskelet tällä hetkellä uskonnonopettajaksi. Pääkaupunkiseudulla asuminen ei ole edellytys opiskelijaedustajana toimimiselle, vaikka hallituksen kokoukset järjestetään pääasiassa Helsingissä. Hallituksen kokouksissa on etäosallistumismahdollisuus, osa kokouksista järjestetään kokonaan etänä ja lisäksi SUOL korvaa muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvan opiskelijaedustajan matkakulut kolmeen kokoukseen vuodessa.

Lisätietoja tehtävästä voit kysyä nykyiseltä opiskelijaedustajalta Aleksi Enqvistiltä (aleksi.enqvist(a)helsinki.fi).

SUOMEN USKONNONOPETTAJAINLIITTO SUOL RY ETSII JÄSEN- JA TALOUSASIOIDEN HOITAJAA 

Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry valvoo uskonnonopettajien etuja ja tarjoaa laadukasta lisäkoulutusta. Liiton toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema kuusihenkinen hallitus. Lisäksi yhdistyksellä on kolme palkattua, osa-aikaista toimihenkilöä. 

Jäsen- ja talousasioiden hoitajan työ on hieno näköalapaikka uskonnonopetuksesta kiinnostuneelle opiskelijalle tai työelämässä mukana olevalle henkilölle. Työtehtävä edellyttää kykyä työskennellä itsenäisesti sekä aktiivisuutta, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä. Katsomme eduksi kokemuksen taloudenhoitajan tehtävistä tai alaan liittyvistä opinnoista.

Tehtävää hoidetaan pääasiassa kotoa käsin. Työtehtävät jakautuvat vuoden eri jaksoille epätasaisesti. Ne koostuvat pääasiassa seuraavista tehtävistä: 

  • Jäsenrekisterin ylläpito
  • Sähköpostilistan hallinnointi
  • Yhdistyksen taloudenpitoon liittyvät tehtävät (mm. laskutus, palkanmaksu, palkkioiden, laskujen ja avustusten maksu, tilinpäätöksen, talousarvion ja avustushakemusten valmistelu)
  • Osallistuminen liiton hallituksen kokouksiin sekä yhdistyksen kokoukseen
  • Osallistuminen liiton seminaarien järjestelyihin talousasioiden osalta
  • Osallistuminen liiton kehittämistoimintaan

Jäsen- ja talousasioiden hoitajan palkka on 200 € kuukaudessa, minkä lisäksi maksetaan kuukausittainen kulukorvaus 50 €.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään 9.12.2021 osoitteeseen toimisto(a)suol.fi. Työ alkaa 1.2.2021. Työhön saa perehdytyksen. Taloudenhoitajan lisäksi liitolla on erikseen kirjanpitäjä.

Lisätietoja voi kysyä nykyiseltä taloudenhoitajalta Hanna Suvisaarelta (talous(a)suol.fi) tai SUOL ry:n toiminnanjohtajalta Veera Lupuselta (toimisto(a)suol.fi /044-5656 979).